ΒΑΥΚΙΣ & ΦΙΛΗΜΩΝ – BAUKIS & PHILEMON

Διαθέσιμο

Ένας από τους ωραιότερους μύθους της αρχαιότητας. Μία ιστορία αγάπης, που στερείται κινηματογραφικής πλοκής αλλά ξεχειλίζει από αγνή και ειλικρινή αγάπη.
Αυτό το φωτιστικό με το κόκκινο καπέλο και το σχεδόν λευκό χρώμα του πουρναριού είναι αφιερωμένο στην Βαύκις και στον Φιλήμωνα.
Η ιστορία τους είναι η παρακάτω:

Ο Φιλήμων και η Βαυκίς ήταν σύμφωνα με την μυθολογία ένα ευσεβές ζευγάρι φτωχών γερόντων από τη Φρυγία, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που φιλοξένησαν και περιποιήθηκαν το Δία και τον Ερμή όταν μεταμφιεσμένοι οι θεοί σε οδοιπόρους, και αφού είχαν γυρίσει πολλές χώρες συναντώντας την αδιαφορία και την εχθρότητα των ανθρώπων, έφτασαν στο σπίτι τους. Οι ευσεβείς γέροντες ήταν οι μόνοι που σώθηκαν από την πλημμύρα που προκάλεσαν οι θεοί για να τιμωρήσουν τους ανθρώπους για τη σκληρότητα τους και το σπίτι τους έγινε ναός και οι ίδιοι ορίστηκαν ιερείς. Η επιθυμία τους να πεθάνουν μαζί πραγματοποιήθηκε και ο Φιλήμων μεταμορφώθηκε σε δρυ και η σύζυγός του σε φίλυρα.

Πολλοί καλλιτέχνες του 15ου αιώνα και μετέπειτα εμπνεύστηκαν από τον μύθο αυτό όπως οι Μπραμαντίνο, Ρούμπενς, Ρεμπράντ κ.α.

 

Κωδικός προϊόντος: XYL114 Κατηγορία:

Description

Βελανιδιά ( πουρνάρι). Σίδερο. Υφασμάτινο καπέλο. Υφασμάτινο Ιταλικό καλώδιο.